top of page
how.png

Coaching
hvordan og hvorfor?

Coaching hjælper dig med at få klarhed over, hvor du vil være, og hvad du skal gøre for at nå dertil.

Coaching er en måde at lære mere om dig selv. Hvad skal du bruge for at trives på jobbet eller privat, og hvilke energityve du har. Hvilke styrker du kan spille på, og hvad der skal til for at du kan fungere bedst muligt.

2022-07-13-12-47-42-522.jpg
Fødselsdagsgaver

 

Hvad kan du forvente?

Coaching er et værktøj, du kan bruge i dit personlige og faglige udviklingsarbejde. Det er særligt velegnet til at give dig større selvindsigt, udvikle iboende ressourcer i dig og forankre motivation for de forandringer, du ønsker at foretage.

Som coach har jeg metoder og kommunikationsformer, der skaber refleksion hos dig. Jeg bruger blandt andet spørge- og lytteteknikker, refleksion, visualisering, indre og ydre positioner og poler, der får dig til at reflektere. Sådan lærer og forstår du mere om dig selv inden for et område, du har valgt som udgangspunkt for coaching. Coaching er med andre ord ikke en samtale om løst og fast. Det er en målrettet proces, du kommer forberedt til.

 

Du er ressourcestærk

Som coach har jeg en grundlæggende tro på dig som et ressourcestærkt menneske. Man går ikke ind i coaching, fordi man har fejl og mangler, der skal rettes. Du har alt hvad du har brug for og er lige som du skal være. Du er fuldt ud i stand til at tage ansvar for dit eget liv. I coaching opdager du hidtil ukendte handlemuligheder og nye måder at bruge dine ressourcer på. Du lærer selvstændig problemløsning, og motiveres til at handle på det du lærer – en slags hjælp til selvhjælp. Sådan får du mere indflydelse i dit eget liv. Essensen af ​​coaching opsummeres ofte ved hjælp af et kinesisk ordsprog:

 "Giv en sulten mand en fisk, så får han mad en hel dag. Lær en sulten mand at fiske, og han vil have mad for hele livet."

 

Du skal selv stille op

En "Coach" er ikke en beskyttet titel, og derfor kan nogle mennesker være skeptiske over for coaching. Som i de fleste andre faggrupper er der stor variation i kompetenceniveauet blandt coaches, og der er flere faktorer, der spiller ind for, at du bliver tilfreds med din investering. Med den rette coach kan du komme langt i din personlige og faglige udvikling på relativt kort tid. Det kræver ikke kun en dygtig coach. Det kræver også noget af dig.

 

Er du "coachable"?

Coaching er baseret på frivillighed. Hvis du vil have noget ud af coaching, skal du være villig til at åbne op. Du skal turde se dig selv i spejlet, for det er noget, jeg som coach ofte gør:  Jeg holder et spejl op for dig, så du ser dig selv fra flere forskellige perspektiver. (Dette skal ikke forveksles med kritik – det driver mig ikke som coach.) Du skal turde være nysgerrig på sider af dig selv, som du synes er svære eller som ikke er særlig flatterende.  Hvis du ikke er villig til at reflektere og gå ind i, hvad der vækker modstand hos dig, får du ingen udvikling. Jeg vil dog ikke udfordre dig mere, end du har ressourcerne til at håndtere, og alt sker med din tilladelse.

Coaching kræver ikke kun en dygtig coach, det kræver også af hele dig at være villig til at gøre det der skal gøres.

Vil du egentlig bare have råd?

En coach er ikke det samme som en rådgiver eller mentor. Rådgiveren har faglig ekspertise inden for et område, du gerne vil udvikle dig inden for, og giver dig råd til, hvad du bør gøre. Mentoren er en leder, der er gået den vej, du ønsker at gå, og bruger sine egne erfaringer til at vejlede dig. Både rådgiver og mentor har således en viden, som du udnytter ved at følge deres råd og anbefalinger. De giver dig en fisk, når du er sulten - for at spille på det kinesiske ordsprog nævnt ovenfor.

Coachens rolleforståelse er vigtig

En coach vil på den anden side aldrig fortælle dig, hvad du skal gøre. I coaching er du samtaleemnet, og du er specialisten i dig! Som coach guider jeg dig til at finde svarene hos dig selv. Langt de fleste coaches oplever, at deres kunder spørger til råds udover coaching. Om du rent faktisk får rådgivning, afhænger af min vilje og forudsætninger for at give dig et godt svar. Men så fungerer jeg som nævnt ikke længere som coach og det må jeg fortælle dig. Så kan en løsning være at genforhandle aftalen om, hvad jeg kan bistå med, hvor man er opmærksom på, at rådgivning og coaching har forskellig effekt.

Fødselsdagsgaver

Mine værdier er ledetråde i mit arbejde

do you 1.png

Autencitet:  

Mit højeste ønske for dig er, at du kommer til at leve et liv, der føles virkelig for dig. Hvis du skal opnå dette gennem coaching, er det vigtigt for mig, at både du og jeg kan være åben og ægte i vores samarbejde.

do you .. 2.png

Effektiv:  

I coaching lærer du at tage ansvar for, hvad der er rigtigt og vigtigt for dig.

do you .. 3.png

Kærlighed til læring:

Coaching er læring, og læring gør nogle gange ondt.

Jeg tilbyder perspektiver på læring, der stadig gør det muligt for dig at sætte pris på processen.

bottom of page